Katılım bankaları, İslami bankacılık veya faizsiz bankacılık olarak da adlandırılabilir. Katılım bankacılığında ki faaliyetler şeriata göre belirlemektedir. Öyle ki, hac ve umre için bile katılım bankalarından finansman sağlayabilirsiniz. Katılım bankalarında faiz yerine kâr oranı kullanılmaktadır.
Sayfamızın devamında katılım bankaları ile ilgili bütün merek edilenlere ulaşabilirsiniz. Bankalarla ilgili sorularınızı sayfa sonunda ki yorum bölümünden bizlere gönderebilirsiniz.
Türkiye’deki Katılım Bankaları Hangileri?
Yukarıdaki listede yer alan katılım bankalarına ait detaylara aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz. Ülkemizdeki bütün bankaların tam listesine Türkiye’deki Bankalar bölümünden, kamu bankalarına ise Devlet Bankaları bölümünden erişebilirsiniz.
Bireysel ihtiyaç finansmanı, konut finansmanı, taşıt finansmanı, arsa finansmanı ve bireysel işyeri finansmanı olarak listelenebilir. Bireysel finansmanlar; ipotekli bireysel finansman, umre, hac finansmanı, cep telefonu ve bilgisayar finansmanı olarak sıralanabilir.
Cari Hesap: Vadesiz olarak TL, kıymetli maden ve Döviz cinsinden açabileceğiniz banka hesabıdır.
Katılma Hesabı: Birikimlerinizin banka tarafından İslami usullere göre yatırım ile değerlendirildiği ve kâr-zarar prensibi ile size getiri sağlayan hesap türüdür. Katılma hesabının bir çok türü bulunmaktadır.
Altın Hesapları: Dilerseniz vadesiz dilerseniz vadeli olarak açabileceğiniz bir katılma hesabıdır.
Gümüş Depo Hesabı: Yapmış olduğunuz birikimlerinizi gümüş olarak değerlendirebileceğiniz vadesiz bir hesap türüdür.
Ziraat Katılım Bankası, sermayesinin tamamını T.C. Hazine Bakanlığı tarafından ödenmiş olarak 2015 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Toplamda 675 Milyon TL sermaye ile kurulmuştur. 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar ile Ziraat Katılım Bankası’nın sermayesi 2.650 Milyar TL’ye yükseltilmiştir.
İhtiyaç finansmanı, konut finansmanı, taşıt finansmanı, iş yeri finansmanı ve arsa finansmanıdır. Bireysel ihtiyaç finansmanları; beyaz eşya, mobilya, elektronik eşya ve eğitim finansmanları olarak listelenebilir.
Kur korumalı TL katılma hesabı, cari hesap, yuvam hesap, çeyrek altın hesabı, altın katılma hesabı, çeyiz hesabı ve konut hesabıdır. Katılma hesapları ile birikimlerinizi vadeli hesapta değerlendirerek İslami usullere göre getiri elde edebilirsiniz.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayezid Han-ı Sani Vakfı, Mahmut Han-ı Evvel Bin Mustafa Han Vakfı, Mahmut Han-ı Sani Bin Abdulhamit Han-Evvel Vakfı ve Murat Paşa Bin Abdusselam Vakfı tarafından ödenmiş 805 Milyon TL sermayesi ile 2015 tarihinde kurulmuştur.
İhtiyaç finansmanı, taşıt finansmanı, konut finansmanı, arsa finansmanı ve bireysel iş yeri finansmanı olarak sıralanabilir. İhtiyaç finansmanları; eXtra limit, dijital ihtiyaç finansmanı, yedek hesap ve online hızlı finansman platformu olarak listelenebilir.
Birikimleriniz ile İslami usullere göre getiri elde edebileceğiniz hesaplar; e-Katılma Hesabı, Bol Kepçe Hesap, Konforlu Hesap, Aktif Hesap, Esnek Vadeli Katılma Hesabı, Çeyiz Hesap ve Kur Korumalı TL Katılma Hesabı olarak sıralanabilir.
Türkiye Finans Katılım bankasının %60’lık hissesi 31 Mart 2008 tarihinde National Commercial Bank (NCB) tarafından satın alınmıştır. 11 Ekim 2020 tarihinde National Commercial Bank, Samba Financial Group ile birleşme kararı almış olup 1 Nisan 2021 tarihinde birleşme işlemleri tamamlanarak National Commercial Bank’ın unvanı Saudi National Bank olarak değişmiştir.
İhtiyaç finansmanı, konut finansmanı, taşıt finansmanı, hac/umre finansmanı, eğitim finansmanı, tatil finansmanı, kira finansmanı ve yerinde finansman olarak listeleyebiliriz.
Kur Korumalı TL Katılma Hesabı, Dijital Katılma Hesabı, Güvenceli Birikim Hesabı, Sepet Hesap, Yuvam TL Katılma Hesabı, Ara Dönem Kâr Payı Ödemeli Hesaplar ve Dijital Kâşif Hesapları ile İslami usullere göre birikimlerinizden getiri elde edebilirsiniz.
Kuveyt Finans Kurumu: %62,24
Vakıflar Genel Müdürlüğü: %18,72
Wafra Uluslararası Yatırım Şirketi: %9
İslam Kalkınma Bankası: %9
Diğer Ortaklar: %1
Konut Finansmanı, Taşıt Finansmanı (Motosiklet, ATV , Bisiklet) finansmanları. İhtiyaç finansmanları; Jet Finansman, Online Alışveriş Finansmanı, Eğitim Finansmanı, Hac ve Umre Finansmanı olarak sıralanabilir.
Vadeli katılma hesapları; Kârlı Hesap, YUVAM Hesap, Kur Korumalı TL Katılma Hesabı, Bal Kaymak Hesap, Ara Dönem Kâr Payı, Birikimli Katılma Hesabı, Çeyiz Hesabı ve Konut hesabı olarak listelenebilir. Ayrıca vadeli altın ve vadesiz gümüş birikim hesabı da açabilirsiniz.
Albaraka Bankacılık Grubu: %36,29
Dallah Al Baraka Holding: %15,38
İslam Kalkınma Bankası: %7,84
Halka Açık: %36,9*
Yerli Ortaklar: %0,95
Diğer: %2,61
Konut finansmanı, taşıt finansmanı, arsa finansmanı ve ihtiyaç finansmanı olarak sıralanabilir. İhtiyaç finansmanı kendi içerisinde; eğitim, Ev/Ofis gereçleri, tadilat, Hac, Umre, sağlık, doğalgaz dönüşüm, beyaz eşya ve teknoloji finansmanı olarak listelenmektedir.
Cari hesaplar, altın hesapları, çeyrek hesap(altın), gümüş hesabı, platin hesabı ve varlık barışı hesabı.
Türkiye emlak katılım bankası bir devlet bankasıdır.
Bu sayfamızda “Katılım Bankaları Hangileri?” sorusunun yanıtını sizlerle paylaştık. Katılım bankaları ile alakalı sorularınızı bizlere aşağıdaki yorum bölümünden gönderebilirsiniz.
Hesappara © 2022 | Tüm Hakları Saklıdır
“Katılım Bankaları Hangileri? (Faizsiz 6 Banka Listesi)” Hakkında Soru Sorabilirsiniz.
“Katılım Bankaları Hangileri? (Faizsiz 6 Banka Listesi)” Hakkında Yapılan Yorumlar.
Bu yazımız için şuanda hiçbir soru sorulmamış veya yorum yapılmamış. İlk soruyu sorabilir veya ilk yorumu yukarıdaki bölümden yazabilirsiniz.